Sobre el blog

Aquest blog, impulsat des del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell d’Eivissa, vol difondre el coneixement del nostre Patrimoni, promoure’n la conservació i convidar tothom a participar-hi per a complementar la informació existent, alertar d’incidències que puguin afectar algun element, així com recollir notícies, jornades, novetats editorials, etc.

Contacte: fnogues@conselldeivissa.es

3 pensaments sobre “Sobre el blog

 1. Aquest és el link al que he publicat en el meu blog sobre aquest jaciment arqueològic a Dalt Vila. No ha tingut la repercussió mediàtica que el de Sa Capelleta o el del Museu d’Art Contemporani (per raons òbvies, al meu entendre); però crec que és molt important, almenys perquè aparegui en les llistes de jaciments arqueologics, no?.
  Una cordial salutació

  http://eivissa.wordpress.com/2009/04/18/para-refrescar-la-memoria-casa-moutas-calle-joan-roman-dalt-vila/

 2. Bones Tardes Juan, en primer lloc t’he de demanar disculpes pel temps que ha passat sense que tinguessis resposta al teu comentari. Evidentment aquest jaciment i molts altres (alguns ja ni menys existeixen) mereixen aparèixer als llistats, al menys perquè la gent pugui tenir accés a la informació. És una tasca llarga i de vegades no gaire fàcil, sobretot quan els jaciments es troben dins propietats privades. Entenc el que comentes de sa Capelleta o el del Museu d’Art Contemporani, els dos en mans públiques, aquestos jaciments són molt importants, és clar que igual que molts altres, en aquestos moments intentem donar exemple i animar a altres propietaris a fer el mateix. De fet als darrers dos anys s’ha aconseguit protegir un bon nombre de jaciments a la nostra ciutat, uns pocs han quedat de nou soterrats sota la nova construcció, altres queden en espais als soterranis de les construccions (esperant que en un futur pròxim siguin visitables), en un tercer cas han quedat vistos a l’interior de les cases privades (algun d’ells a Dalt Vila) i finalment altres casos, com el cas del jaciment que comentes, al carrer Joan Roman a Dalt Vila, que en part es conservarà vist, part soterrada i altra part integrada dins el nou edifici.

  Espero que es pugui entendre que encara fa molta falta una gran tasca de conscienciació, i en aquest punt treballem amb intensitat i lo millor que podem.

  Salutacions cordials

 3. Gràcies per la resposta, Josep Maria.

  Per no estendre’m inutilmente: ¿pensau fer una cosa concreta amb el jaciment, o esparem que es deteriori definitivament esperant que els amos del solar arreglin les seves desavinences economicas?. Perquè com tu bé saps, l’abandonament és absolut i quan un jaciment d’aquestes caracteristicas es deixa a l’interperie durant molt temps… ¿Hi ha alguna possibilitat de què les institucions “obliguin” als propietaris a moure fitxa ja?… i una d’última (jejeje, una mica més fotuda): ¿hi ha alguna possibilitat que l’esmentat solar es comprés o expropiés amb els futurs fons del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, i es museize com Sa Capelleta?.

  Una cordial salutació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s