El Consell d’Eivissa aprova una línia de subvencions per a manteniment de cases pageses

Consell d'EivissaEl Consell Executiu ha aprovat la convocatòria d’ajudes econòmiques per al manteniment de cases pageses antigues d’Eivissa. Es tracta de cases pageses amb una antiguitat igual o superior a 1956, amb la condició de presentar un bon estat de conservació en general i, sobretot, de no haver estat sotmeses a reformes o transformacions en posterioritat als anys 50 que hagin malmès els seus valors patrimonials de manera significativa. Amb aquestes ajudes es pretén la protecció d’aquest important patrimoni i garantir la permanència i la perdurabilitat d’aquests béns de caràcter historicopatrimonials. La dotació econòmica d’aquesta convocatòria és de 300.000 euros.

Amb aquestes ajudes es pretén la protecció d’aquest important patrimoni sota dos eixos principals: el primer, ser un ajut directe de caire econòmic ja que la finalitat és ajudar als propietaris d’aquests immobles amb les despeses de conservació patrimonial, i el segon, ser una mesura encaminada a garantir la permanència i la perdurabilitat d’aquests béns de caràcter historicopatrimonials.

Són subvencionables els estudis arqueològics necessaris per a portar a terme la intervenció projectada, feines de manteniment (emblanquinat amb calç, almànguena, blavet…), reparació d’espellats o escrostats dels referits dels murs amb morters de calç, reposició i reparació dels redons o part superior dels murs i dels canalons de desguàs i de les canonades que porten l’aigua a la cisterna, reparació i almanguenat de la cisterna o cisternes de la casa, manteniment dels elements de fusta de la casa (portes, finestres, barreres, reixats, baranes, arrambadors, etc.) i altres que puguin considerar-se a criteri de la comissió avaluadora. També es preveu l’ajuda a l’eliminació o substitució d’intervencions no adients o dels seus efectes, en el cas de ser reversibles. L’import màxim de les ajudes individuals serà de 25.000 euros i, excepcionalment, de 35.000 euros en els casos de substitucions de cobertes que impliquin projecte i llicència d’obra major, atès l’increment de despeses que suposa aquest fet. En qualsevol cas, les obres només se subvencionaran amb un màxim d’un 50 % del pressupost total sol·licitat i previst per a l’execució de les obres i el manteniment o la recuperació del bé immoble.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s