Jaciment: carrer d’Ignasi Wallis núm. 9 (Eivissa)

La sessió de la Comissió Insular de Territori, Urbanisme i Patrimoni Històricoartístic (CIOTUPHA) celebrada el 31 de juliol de 2012, ha aprovat, d’acord amb la Ponència Tècnica de Patrimoni Historicoartístic d’Eivissa, el projecte de fonaments de l’edifici de locals comercials, oficines i habitatges que es promou al solar d’Ignasi Wallis, 9, d’Eivissa.

La ponència considera que les troballes que es varen produir en aquest solar tenen un indubtable interès científic si bé a nivell patrimonial es tracta de restes molt malmeses i la majoria són extretes en el decurs de les excavacions. Moltes d’elles estan semi submergides en la capa freàtica. Així mateix, les restes estructurals que quedin in situ hauran de ser cobertes amb geotèxtils. L’interès de les troballes, que s’estan documentant de manera científica i exhaustiva, és bàsicament històric.

En aquest solar s’han trobat dades que es resumeixen en una triple seqüència:

  • Un conjunt d’àmbits construïts amb murs de pedra i paviments, que pot pertànyer a una extensió urbana o periurbana de principis del Baix Imperi romà (segle III de l’Era Cristiana).
  • Una àrea funerària amb dotze tombes individuals en fossa simple excavada en el substrat natural i també creuant les unitats estratigràfiques, prèviament abandonades, de la fase antiga. Són enterraments segons el ritus musulmà, tractant-se d’una part de necròpolis medieval.
  • Diverses fosses per a l’enterrament de deixalles domèstiques, també d’època medieval islàmica i medieval cristiana, que aporten interessants materials ceràmics d’aquestes èpoques.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s