Seminari “Hàbitat rural i transformació del paisatge a l’Antiguitat”

L’Institut català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) organitza el seminari “Hàbitat rural i transformació del paisatge a l’Antiguitat”, que tindrà lloc els dies 31 de gener i 1 de febrer del 2012 en el marc de la vuitena edició dels Seminaris Internacionals d’Arqueologia Clàssica.

Els coordinadors científics del seminari són Marta Prevosti, Josep Maria Palet i Ignacio Fiz. La convidada principal és la Dra. Annalisa Marzano de la University of Reading, que presentarà una sèrie de lliçons entorn de l’arqueologia del paisatge i el poblament rural, focalitzat dins de l’organització del territori de les ciutats romanes, amb una incidència especial en les vil·les, a càrrec de la reconeguda especialista Marzano, que parlarà sobre algunes exemples de vil·les romanes recuperades a la zona central d’Itàlia.

Altres especialistes parlaran de les comarques de Girona i les de l’ager de Tarraco, així com de la dinàmica del paisatge, canvis ambientals, estructuració del territori, i de les tecnologies cartogràfiques que s’empren en l’estudi d’aquests hàbitats rurals.

Podeu consultar-ne el programa en pdf.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s