El Consell ultima la museïtzació del jaciment arqueològic de sa Capelleta

El President del Consell d’Eivissa, Xico Tarrés, la consellera de Política Patrimonial i Agrícola, Marga Torres, i el director insular de Patrimoni, Josep maria López Garí, han visitat avui la instal·lació de la coberta de l’edifici del nou Centre d’Interpretació sa Capelleta. Es tracta d’una coberta lleugera destinada a conservar el 100% de les restes arqueològiques trobades en aquest solar.

Aquest edifici té una recepció per als visitants i una passarel·la de fusta que contendrà les vitrines i els cartells explicatius del jaciment i que, a més, servirà perquè aquelles persones amb minusvalideses físiques puguin gaudir de la contemplació de les restes. L’edifici ha estat pensat com una estructura mòbil i que pugui adaptar-se en un futur a un nou creixement destinat a cobrir noves restes que puguin trobar-s’hi. El pressupost per a la construcció del centre d’interpretació ha estat de 281.176.44 €.

Posteriorment es realitzarà la museïtzació de l’espai, que tindrà un cost d’uns 170.000 €. El cost total serà de 450.000 euros, dels quals el 50% estarà finançat amb Fons FEDER de la Unió Europea, el 25% pel Govern Balear, i el 25% restant pel Consell d’Eivissa.

Aquest projecte de museïtzació contempla, per un costat, la consolidació i restauració de les restes arqueològiques i per un altre dotar aquest espai d’elements museístics que pugin facilitar la lectura històrica d’aquest indret, mitjançant vitrines, panells de diferents tipus, a més de diferents mitjans de difusió audiovisual. El projecte contempla també un recorregut pel propi jaciment.

El Consell d’Eivissa va adquirir el 2008 el solar de sa Capelleta per un import total de 570.000 €, que van estar finançats en un 50% pels Fons FEDER de la Unió Europea.

A les excavacions que s’han dut a terme al solar a partir de l’any 2002 hi han aparegut restes arqueològiques i estructures que pertanyen a tres períodes molt ben diferenciats. Època púnica, època romana i època islàmica. Aquest espai servirà de transició entre Dalt Vila i el jaciment del Puig des Molins, declarats Patrimoni de la Humanitat.

Vegeu també: Diario de Ibiza 27.07.2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s