Pou de can Xico Ferrer

Situació:
UTM (ETRS89 31N):
X:359425 Y:4306522
Vénda de cas Costes
Terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

Es tracta d’un vell pou cobert per una capella de planta circular, totalment construïda amb maçoneria comuna, rematada per una cúpula semiesfèrica, semblant a la d’un forn i amb els paraments originalment arrebossats de morter de calç. La boca del pou presentava forma de finestra, dotada de porta penjada de galfons metàl·lics.
L’estructura de la capella es troba molt deteriorada, fins el punt que ha perdut la seua part frontal, de manera que el gruixut travesser que suportava la politja es troba gairebé en voladís sobre un dels seus caps.
El clot, que roman sense paredar i té aigua al seu interior, presenta planta llargaruda de secció molt variable, degut a la diferent naturalesa dels estrats que travessa, alguns d’ells rocosos.

Serra Rodríguez, J.J. (2005): Inventari del patrimoni hidràulic de les Pitiüses. Inventari de pous i fonts d’Eivissa: municipis de Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany. Col·lecció Patrimoni, 1. Consell Insular d’Eivissa i Formentera. Eivissa. Fitxa núm. 11

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s